ÇEREZ POLİTİKASI

www.niziptb.org.tr (Bundan sonra “İnternet Sitesi” olarak anılacaktır.) ve Nizip Ticaret Borsası Kullanıcılar ’ın gizliliğini korumak ve kullanılan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanması ile güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli gizlilik ilkeleri belirlemiştir. Çerez Politikamız da Gizlilik Politikamızın bir parçasını oluşturur. Kullanıcılar, İnternet Sitesi üzerinden Gizlilik Politikası metnini onaylayarak İnternet Sitesi’ni ilk ziyaretlerinden itibaren, aşağıda yazılı olan ve İnternet Sitesi’nin ziyaret edilmesine ve/veya kullanılmasına ilişkin önemli bilgiler içeren hususları bütünüyle anlamış ve tamamını ayrılmaz bir bütün olarak kabul etmiş olurlar.

İnternet Sitesi, çevrimiçi servisleri, interaktif uygulamaları, e-posta mesajları ve reklamları, çerezleri (cookie) ve diğer teknolojileri kullanabilir. Bu teknolojiler size en kaliteli hizmeti sağlamak, davranışlarınızı daha iyi anlamak ve hizmetlerimizi daha kolay sunmak amacıyla kullanılmaktadır. Çerezler ve diğer teknolojiler İnternet Sitesi’ni ziyaret ettiğiniz zaman kişisel bilgilerinizi anımsatır. Bununla amacımız size kullanım kolaylığı sağlamak, vermiş olduğunuz siparişlere ulaşabilmenizi sağlamak ve bir sonraki ziyaretinizde sizi ve kişisel bilgilerinizi anımsayarak size daha özel bir hizmet sunabilmektir. İnternet Sitesi’nde bulunduğunuz süre boyunca 'cookie' olarak adlandırılan çerezlerin ve buna benzer başkaca unsurların tarayıcınıza yerleştirilmesi söz konusu olabilir. Tarayıcınızdan çerez ayarlarını değiştirmeksizin İnternet Sitesi’ni kullanmaya devam ederek çerez kullanımına izin vermektesiniz.

İnternet Sitesi’nde, “oturum çerezleri” ve “kalıcı çerezler” olarak adlandırılan çerezlerin dışında, kalıcı ve oturum çerezlerinin kullanılması aracılığıyla İnternet Sitesi’nin trafiğinin izlenmesi ve raporlanarak kullanıcı deneyiminin daha iyi analiz edilmesi sağlamak amacıyla Google Analytics çerezleri kullanılmaktadır.

Çerezleri bilgisayarınızdan dilediğiniz zaman silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Çerezler, kullanıcı davranışlarını anlamak, üyelerimizin İnternet Sitesi’nin hangi bölümlerini ziyaret ettiklerini göstermek, reklamların ve aramaların etkinliğini ölçmek amacıyla kullanılmaktadır. Borsamız bu bilgileri pazarlama ve reklam hizmetlerinde de kullanabilir. Bu Çerez Politikamızı herhangi bir bildirimde bulunmadan güncelleyebileceğimizi, bu sebeple Çerez Politikamızı çeşitli zamanlarda yeniden incelemeniz gerektiğini belirtmek isteriz.

NİZİP TİCARET BORSASI

Commodity Exchange


BEYANNAME
DOĞRULAMA
+90 (342) 518 1690

 NİZİP TİCARET BORSASI

1/1

7 Ağustos 2023 Pazartesi     290

YILLIK 300 BİN TON İHRACATI YAPILAN BULGURUN MEŞAKKATLİ YOLCULUĞU BAŞLADI

Türk yemek kültürünün vazgeçilmezi olan bulgurun sıcak yaz günlerinde Gaziantep’ten sofralara uzanan meşakkatli yolculuğu başladı. Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı, Türkiye’nin yıllık bulgur ihtiyacının yüzde 40’ının Gaziantep’te üretildiğini belirterek, "Son zamanlarda sağlıklı gıdaya olan talep arttığı için Avrupa ve Amerika’da bulgur tüketimi artıyor. Gaziantep'ten yıllık 300 bin ton bulgur ihracatı gerçekleşiyoruz’’ dedi.
 

BULGURUN LEZZETİ GÜNEŞTEN

Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı, bulgurun meşakkatli bir yapım süreci olduğunu ifade etti. Sarı, bulgurun temizlendikten sonra temiz bir ortamda güneş altında kuruması için serildiğini ifade etti. Aslında kapalı devre kurutma sistemleri de olduğunu ancak güneşte kuruyan bulgurun hem lezzetinin hem de renginin çok farklı olduğunu anlatan Sarı, bulgurun tadını güneşten aldığına dikkat çekerek, “Bulgur pişirdikten sonra temiz bir ortamda bulgur serilir ve kurutulmaya bırakılır. Aslında kapalı devre kurutma sistemlerimiz de var ancak doğal güneşte kuruyan bulgurun hem lezzeti hem de rengi çok farklı oluyor. Tadını güneşten alıyor. Yaz aylarında bunu güneşte kurutmaya özen gösteriyoruz. Sağlık yönünden hijyenik şartlarda güneşte kurutuyoruz. Kuruttuktan sonra yine bir yıkama işlemine tabi tutuluyor. Toplanan bulgurun yüzeyindeki 5 kat kepeği makineler vasıtası ile alınmış oluyor’’ dedi.

?‘TÜRKİYE’DE YILDA, KİŞİ BAŞI 15-16 KİLOGRAM BULGUR TÜKETİLİYOR’

İbrahim Sarı, Gaziantep’in Türkiye’nin yıllık bulgur ihtiyacının tonun yüzde 40’ını karşıladığını söyleyerek, Türkiye’de kişi başı yıllık 15-16 kilogram bulgur tüketildiğinin tahmin edildiğini kaydetti. Son zamanlarda bulgura olan ilginin arttığını vurgulayan Sarı, en büyük pazarın Irak olduğunu bunun yanı sıra Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika hatta Avustralya’ya kadar bulgur ihracatı gerçekleştirdiklerini vurgulayarak şöyle konuştu:
"Bulgur, ülkemizin milli bir ürünüdür. Dünyanın her ülkesinde her dilde bulgur diye anılır. Çünkü Türkiye’ye özgü bir üründür. Bulgur buğdayın elenip temizlendikten sonra haşlanıp kurutulmasından sonra kabuğundan soyulması ile elde edilir. Bulgur ısıl işlemden geçip pişirildiğinden dolayı raf ömrü uzun bir üründür. Böceklenme ve bozulma olayı olmaz. Türkiye’nin yıllık bulgur ihtiyacı 1 milyon 200 bin ton civarında. Kişi başı 15-16 kilogram bulgur tüketildiği tahmin ediliyor. Biz Gaziantep olarak diyebilirim ki Türkiye’nin bulgur ihtiyacının yüzde 40’ını karşılıyoruz. Pandemi sürecinin ardından bulgura olan ilgi arttı. En büyük Pazar, Irak pazarı. Bunun yanı sıra dünyanın dört bir yanına bulgur ihracatı var. Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika hatta Avustralya’ya kadar bulgur ihracatı yapıyoruz.’’

'300 BİN TON İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİLİYOR'

Son zamanlarda sağlıklı gıdaya olan talebin artması ile bulgura olan ilginin de arttığını kaydeden İbrahim Sarı, Gaziantep’ten yıllık 300 bin ton bulgur ihracatı gerçekleştiğini ifade ederek, “Bulgur, bünyesinde nişasta barındırmayan sağlıklı bir üründür. Bundan dolayı her geçen gün hem ülkemizde hem dünyada bulgura olan ilgi artmaktadır. Tarladan gelen buğday önce elenir, içerisindeki toz, toprak ve yabancı cisimler alınır. Yıkama işlemine alınır ve sonrasında haşlama işlemi gerçekleştirilir. Aşağı yukarı yıllık 300 bin ton bulgur ihracatı gerçekleşiyor. Son zamanlarda sağlıklı gıdaya olan talep arttığı için Avrupa ve Amerika’da bulgur tüketimi artıyor. Bunun daha da artmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.


 

×




×