28 Aralık 2022 Çarşamba     220

NTB BAŞKANLARI NTO ARABULUCULUK VE UYUM MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Nizip Ticaret Odası (NTO) Arabuluculuk ve Uyum Merkezi’nin açılış töreni Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Uyum Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, NTB Meclis Başkanı Ahmet Polat ile çok sayıda protokol üyesi, Oda ve Borsa Başkanlarının katılımı ile gerçekleşti.

Arabuluculuk Uyum Merkezinin açılış konuşmasını yapan NTO Başkanı Özyurt, “ TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun birliğimiz başkanlığa geldiği ilk günden itibaren ülke ekonomisini kalkındırmak adına yapmış olduğu girişimler meyvesini vermeye başladı. Bunlardan en önemlisi de ticari faaliyetler yürütülürken hem maddi hem de manevi zararlara sebep olan anlaşmazlıklar da yaşanan zaman kayıplarının çözüme ulaşması için yapmış olduğu çalışmalardır. Her zaman dile getirdiğiniz gibi “Arabuluculuk bir kazan-kazan yöntemidir ve toplumsal barışa da katkı sağlamaktadır. Bu kapsamda 2020 yılında TOBB’un girişimleri ile iş dünyasının ve vatandaşların uyuşmazlıklarının sürdürülebilir çözümlere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla kurulan TOBB Uyum Danışmanlık A.Ş ile Odamız arasında işbirliği protokolü imzalanarak “Nizip Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi” kurulmuştur. Böylece Oda olarak çözüm odaklı çalışmalarımıza yeni bir hizmet daha eklemiş oluyoruz. Sizlerinde bildiği gibi iş yaşamında yeri geliyor zaman, paradan daha değerli oluyor. Uzun süren davalarda, gereksiz zaman ve itibar kaybı da yaşanabiliyor. Oda olarak bizlerde arabuluculuk ve tahkim faaliyetlerine destek vererek ticari uyuşmazlıkların ilçemizde de daha hızlı sonuçlandırılmasını ve yıllarca mahkemelerde çözüm bekleyen uyuşmazlıkların çözüme kavuşturulmasını bu merkezimizde sağlayacağız. Bugüne kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen TOBB Başkanımız Rifat hisarcıklıoğlu’na, tüm yönetim birimlerimize, üyelerimize, paydaşlarımıza, bakanlarımıza, valimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza bölge protokolümüzü oluşturan tüm kurum/kuruluş, sivil toplum örgütlerimize ve personellerimize şahsım, yönetim kurulu üyelerimiz ve meclis üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Hisarckılıoğlu ise, “Bugün açtığımız Arabuluculuk Merkeziyle, sizlere hukuki ihtilaflarınızı en hızlı şekilde çözmenize yardımcı oluyoruz. Zira biliyorsunuz, ortalama bir dava, yıllar sürer. İşte bu noktada, alternatif çözümler devreye girmek zorundadır. Sayın Cemil Çiçek adalet bakanlığında bunu başlattı. Sonrasında , İşçi-işveren, ticari ve tüketici uyuşmazlıklarında, arabuluculuk zorunlu hale getirildi. Biz de TOBB bünyesinde, Arabuluculuk Merkezi kurduk. Başkanlığını, Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek üstlendi. Sistemin kullanımı her geçen gün arttı. Arabuluculuğa gelen başvuru sayısı ayda 100 bine ulaştı. Ve bunların yüzde 70’i, anlaşmayla sonuçlandı. Eskiden yıllar süren davalar, günler-haftalar içinde bitti. Yani adalete erişim hızlandı. En önemlisi de, taraflar helalleşerek ayrıldı. Zaten kültürümüzde de ne diyor; kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Artık tüm ticari ihtilaflarınızı burada, hem daha hızlı, hem de daha ucuza çözebileceksiniz. Aylar ve hatta yıllar süren davaların, burada birkaç hafta içinde sonuca ulaştığını görebileceksiniz. Sizler de bu imkânı muhakkak kullanın.”dedi.