2 Mayıs 2020 Cumartesi     79

EUROCHAMBRES’ten Avrupa Kurtarma Stratejisi’ne ilişkin ortak bildiri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkan Yardımcılığını yürüttüğü Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkanlık Divanı Toplantısı’nın ardından Avrupa Kurtarma Stratejisi’ne ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlandı.?

EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Başkan Yardımcılığını yürüttüğüm Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkanlık Divanı Toplantısını 28 Nisan tarihinde video konferans yoluyla yaptık. Toplantı sonrası yayımladığımız Avrupa Kurtarma Stratejisi’ne ilişkin ortak bildiride, bu olağanüstü krize karşı güçlü bir yanıt verebilmek için üç ön koşulu yineledik: arz ve verimliliği tekrar sağlamak,  malların, işçilerin ve hizmetlerin serbest dolaşımını garanti altına almak ve talebi canlandırmak. 43 ülkede 1.700 Odadan oluşan Avrupa Odalar ağımız, iş dünyasını desteklemeye ve bu şekilde hem kendi ülke ekonomilerini hem de Avrupa ekonomisini toparlamaya kararlı bir şekilde bağlıdır.