Commodity Exchange
Nizip-Belkıs pompaj sulama alanındaki sorunların görüşüldüğü toplantı Nizip Ticaret Borsasında düzenlendi. Belkıs pompaj istasyonun dünü, bugünü ve yarınının görüşüldüğü toplantıya Nizip kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Kasım Böler, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Uğur Yıldırım, GAP-TEYAP’ tan İbrahim Şahin, Belkıs Sulama Birliği Başkanı Şıh Şahin, Nizip İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Yorgancı, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz,Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Özaslan,Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Meclis Başkanı Mahmut Şahin ve Önder Çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları; “Belkıs sulama projesi İlçemizin en önemli projesi olarak ön plana çıkıyor. Bu projeyi sadece bizim için veya ilçemiz için değil Ülkemiz adına çok önemli olarak görüyorum. Bilindiği gibi aylarca bu proje üzerinde çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu projede bizi en çok zorlayan mevzu koordinasyon eksikliğiydi. Bugün burada toplanarak aslında bu eksikliği de aştığımızı düşünüyorum, İl'den ve İlçe’den katılan daire amirlerimizle bundan sonra da bu konu hakkında koordineli bir şekilde çalışacağımızı düşünüyorum. Burada önemli bir görev de önder çiftçilerimize düşüyor, onları her zaman yanımızda görmek ve onların çözümün birer parçası olduklarını bilmek istiyoruz.
Belkıs sulama projesinde paydaşlar olarak el ele vererek üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. 100 bin dekarlık bu havzayı bir an önce sulamamız ve ürün bazında artış sağlamamız gerekiyor. 500 milyon TL’ye mal olan sulama projesi boşa gitmemeli ve bundan hepimiz istifade etmeliyiz. Bu yüzden hepimizin bu projeye inanması gerekiyor, ben şahsım adına muaffak olana kadar bu yolda yürümeye devam edeceğim” dedi.
Toplantı da söz alan, Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Kasım Böler, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Uğur Yıldırım, GAP-TEYAP’ tan İbrahim Şahin, Belkıs Sulama Birliği Başkanı Şıh Şahin ise sulama projesinin maliyeti, çiftçilere sağlayacağı faydaları, şayet sulama başlamaz ise doğa bilecek olumsuz sonuçları katılımcılar ile paylaştılar.
Toplantıya katılan çiftçilerin ortak görüşü ise, öncelikle suyun akması ve sulamanın başlaması gerektiği yönünde birleşti. Maliyelerin yüksek olduğunu ve bunun düşmesi gerektiğini belirten çiftçiler bu şartlarda sulama projesinden beklenen verimin alınamayacağı görüşünde birleştiler.
|
2.10.2025 11:30
Ntb Başkanı İbrahim Sarı; Tobb Nefes Kredisi Yeniden Başlıyor
|
|
19.09.2025 17:22
Ntb Başkanı İbrahim Sarı’dan Fıstık İthalatına Tepki
|
|
19.09.2025 16:07
Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ntb’ye Ziyaret
|
|
18.09.2025 16:37
Nizip Ticaret Borsası Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit’i Ziyaret Etti
|
|
18.09.2025 16:07
Nizip Ticaret Borsası’ndan Nizip Devlet Hastanesine Ziyaret
|
|
17.09.2025 16:32
Tobb Ve Ntb’den Öğrencilere Kırtasiye Desteği
|
|
12.09.2025 18:58
Ntb Başkanları Gaziantep İş Dünyası Buluşması Toplantısına Katıldı
|
|
5.09.2025 09:59
Ntb Başkanı İbrahim Sarı, Melbourne’daki 14. Dünya Odalar Kongresi’nde
|
|
3.09.2025 16:14
Avusturalya Türk Ticaret Odası İle Ntb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
|
|
29.08.2025 14:42
Ntb Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı
|
|
21.08.2025 17:34
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Özkeçeci Ve Beraberindeki Heyet Ntb’yi Ziyaret Etti
|
|
20.08.2025 16:54
Chp Milletvekilleri Nizip Ticaret Borsasını Ziyaret Etti
|
|
8.08.2025 13:52
Başkan Sarı Gto’da Düzenlenen Özbekistan Ülke Günü Etkinliğine Katıldı
|
|
29.07.2025 16:15
Gaziantep Defterdarı Ümit Güner Ve Beraberindeki Heyet Ntb’yi Ziyaret Etti
|
|
24.07.2025 16:42
Ntb Başkanı İbrahim Sarı’dan Faiz İndirimi Değerlendirmesi
|