Commodity Exchange
BEYANNAME DOĞRULAMA
NİZİP TİCARET BORSASINizip-Belkıs pompaj sulama alanındaki sorunların görüşüldüğü toplantı Nizip Ticaret Borsasında düzenlendi. Belkıs pompaj istasyonun dünü, bugünü ve yarınının görüşüldüğü toplantıya Nizip kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Kasım Böler, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Uğur Yıldırım, GAP-TEYAP’ tan İbrahim Şahin, Belkıs Sulama Birliği Başkanı Şıh Şahin, Nizip İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Yorgancı, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz,Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Özaslan,Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Meclis Başkanı Mahmut Şahin ve Önder Çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları; “Belkıs sulama projesi İlçemizin en önemli projesi olarak ön plana çıkıyor. Bu projeyi sadece bizim için veya ilçemiz için değil Ülkemiz adına çok önemli olarak görüyorum. Bilindiği gibi aylarca bu proje üzerinde çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu projede bizi en çok zorlayan mevzu koordinasyon eksikliğiydi. Bugün burada toplanarak aslında bu eksikliği de aştığımızı düşünüyorum, İl'den ve İlçe’den katılan daire amirlerimizle bundan sonra da bu konu hakkında koordineli bir şekilde çalışacağımızı düşünüyorum. Burada önemli bir görev de önder çiftçilerimize düşüyor, onları her zaman yanımızda görmek ve onların çözümün birer parçası olduklarını bilmek istiyoruz.
Belkıs sulama projesinde paydaşlar olarak el ele vererek üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. 100 bin dekarlık bu havzayı bir an önce sulamamız ve ürün bazında artış sağlamamız gerekiyor. 500 milyon TL’ye mal olan sulama projesi boşa gitmemeli ve bundan hepimiz istifade etmeliyiz. Bu yüzden hepimizin bu projeye inanması gerekiyor, ben şahsım adına muaffak olana kadar bu yolda yürümeye devam edeceğim” dedi.
Toplantı da söz alan, Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Kasım Böler, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Uğur Yıldırım, GAP-TEYAP’ tan İbrahim Şahin, Belkıs Sulama Birliği Başkanı Şıh Şahin ise sulama projesinin maliyeti, çiftçilere sağlayacağı faydaları, şayet sulama başlamaz ise doğa bilecek olumsuz sonuçları katılımcılar ile paylaştılar.
Toplantıya katılan çiftçilerin ortak görüşü ise, öncelikle suyun akması ve sulamanın başlaması gerektiği yönünde birleşti. Maliyelerin yüksek olduğunu ve bunun düşmesi gerektiğini belirten çiftçiler bu şartlarda sulama projesinden beklenen verimin alınamayacağı görüşünde birleştiler.
|
|
9.01.2026 15:41
Ntb Başkanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
|
|
|
30.12.2025 15:38
Ntb Başkanlarından Yeni Yıl Mesajı
|
|
|
24.12.2025 14:05
Ntb Başkanlarından 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Günü Mesajı
|
|
|
20.12.2025 20:07
Gso Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni Gerçekleştirildi
|
|
|
19.12.2025 22:06
Genç Girişimciler İl Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi
|
|
|
17.12.2025 16:25
Nizip Ticaret Borsası Yılın Son Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
|
|
|
16.12.2025 23:11
Ntb Başkanı Sarı Gaib İhracatın Yıldızları Ödül Törenine Katıldı
|
|
|
11.12.2025 16:18
Üyemiz Zerovasa Lıdaş Lisanlı Depoculuk Hk. Kamuoyu Duyurusu
|
|
|
10.12.2025 17:02
Ntb Tkdk Ipard Iıı Tanıtım Ve Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
|
|
|
10.12.2025 16:47
Ntb Genel Sekreteri Eray Ölçal Tobb Akademik Danışman Toplantısına Katıldı
|
|
|
9.12.2025 16:40
Nizip Myo Öğrencileri Ntb’ye Ve Üyelerine Teknik Gezi Düzenledi
|
|
|
8.12.2025 10:02
Prof. Dr. Tanyol Gençlik Merkezi Ve Şahinbey Kültür Merkezinin Açılışına Katıldık
|
|
|
4.12.2025 16:00
Ntb’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
|
|
|
3.12.2025 16:16
Ntb’ye Coğrafi İşaret Çalışmaları İçin Teşekkür Plaketi
|
|
|
24.11.2025 08:54
Ntb Başkanlarından 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
|