29 Mart 2018 Perşembe     603

NİZİP TİCARET BORSASI TOBB AKREDİTASYON BELGESİNİ YENİLEDİ

Nizip Ticaret Borsası, üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında TOBB Akreditasyon Sertifikasını yeniledi.

Oda ve Borsalarda kurumsal kapasitenin arttırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan TOBB Akreditasyon sistemine yönelik sertifika töreni Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde gerçekleşti. Sertifika törenine Nizip Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Osanmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Harun Aslan, Meclis Başkanı Mahmut Şahin, Meclis Başkan Yardımcısı Haşim Aslan, Meclis Üyesi Ahmet Polat, Meclis Üyesi Reşat Oktay, Meclis Üyesi Kemal Çetinkaya, Meclis Üyesi Davut Akın, Genel Sekreter Eray Ölçal ve Genel Sekreter Yrd. Abuzer Küpeli katıldı.

Sertifika töreni sonrası açıklama yapan Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim SARI “Akreditasyon sistemi ile birlikte üyelerimize kaliteli hizmet vermeyi, üye memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı ve her alanda sürekli iyileştirmeyi kendimize amaç edinmiştik. Bu gün bir kez daha çalışmalarımızın meyvesini bu sertifika ile almış olduk. Borsamız akreditasyon süreciyle birlikte hizmet kalitesini her geçen gün daha da yukarılara taşıyarak üyelerine 5 yıldızlı hizmet vermenin gururunu, aldığı akredite borsa sertifikasıyla taçlandırmıştır. Bu başarıda emeği geçen Yönetim Kurulu, Meclis kurulu Üyeleri ve Nizip Ticaret Borsası personellerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

13. Dönem’de akredite olan 18 oda/borsa ve 2 şube ile belge yenileme denetimleri tamamlanan 96 oda/borsaya, akreditasyon sertifikaları TOBB Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.​

Tören, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, nefes kredisini Cumartesi günü İzmir'de açıklayacağını ifade ederek, "Pazartesi gününden itibaren, düşük faizli imkanları üyelerimize kullandıracağız" şeklinde konuştu.

15 Nisan'a kadar Türkiye genelindeki oda ve borsa seçimlerinin yüzde 99'nun biteceğini, her dönemin bir başarı hikayesi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Sizin döneminizdeki başarı hikayenizden biri de bugün verilen akreditasyon çalışmalarıdır. TOBB Başkanı olduğum dönemde odalar ve borsalar birliği camiasında bir kalite ve müşteri odaklı kalite anlayışı yoktu. Biz de dünyadaki en tecrübeli olan İngiltere Odalar Birliği ile görüştük ve buraya gelip bizi eğitti. Eğitimler sayesinde biz de akreditasyon veren bir kurum haline geldik. İlk önce kendimizi disipline ettik. Sonra ülke geneline yaymaya başladık bu eğitimleri. 2002 itibariyle bir tane proje yazabilen odam yoktu benim. Dil bilen oda sayım beşti. Bugün çok şükür oda ve borsalarımız 800 milyar liralık proje yaptı."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de "Odalar ve borsalar sayesinde şirket kuruluşlarının tamamı ticaret sicilleri tarafından gerçekleştirilecek. Odalarımız, borsalarımız güçlü, biz eskisinden çok daha iyi olacağız ve pozitif yansımalarını göreceğiz" dedi.

Tüfenkci, oda başkanlarının, o ilin akil insanları olduklarını ve hayırlı hizmetler yaptıklarını dile getirerek, odaların önemine değindi.