+90 (342) 518 16 90 [email protected] ул. Джумхуриет (Cumhuriyet Cad.), трасса E-90, Низип / Газиантеп
NİZİP TBТоварная биржа

NTB Başkanı İbrahim Sarı Kahire’de Düzenlenen Türkiye-Mısır İş Forumu’na Katıldı

4 Şubat 2026 Çarşamba 5 fotoğraf
NTB Başkanı İbrahim Sarı Kahire’de Düzenlenen Türkiye-Mısır İş Forumu’na Katıldı

Türkiye-Mısır İş Forumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Mısır Yatırım ve Serbest Bölgeler Kurumu (GAFI) işbirliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi’nin katılımıyla Kahire’de gerçekleştirildi.

Programla ilgili degerlendirmede bulunan NTB Başkanı İbrahim Sarı,"Uluslararası düzeyde gelistirilen iş birlikleri, üyelerimizin yeni pazarlara erisiminin artırılması ve bölgemizin ekonomik kapasitesinin güçlendirilmesi açısından stratejik bir önem tasiyor. Mısır ile tesis edilen bu yapici ve güçlü iliskinin, iki ülke iş dünyası açısından uzun vadeli, sürdürülebilir ve karşılıklı fayda sağlayan sonuçlar ortaya koyacagina inanıyoruz."dedi .

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ise sosyal medyadan yaptığı paylasimda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Abdülfettah Es-Sisi’nin katılımıyla Türkiye-Mısır İş Forumu’nu Kahire’de gerçekleştirdik. Türkiye ve Mısır ticari ve ekonomik iliskilerinin geliştirilmesi, iki ülke ticaret hacminin 15 milyar dolar hedefine çikarilmasi ve üçüncü ülkelerde iş birliği imkanlarini degerlendirdik. Türkiye - Mısır ekonomik ortaklığı daha güçlü ve daha kalıcı bir zeminde ilerliyor” dedi.