2024 yılının ilk mahsul boz Antep Fıstığı Nizip Ticaret Borsasına geldi. Nizip’e bağlı İntepe kırsal mahallesinden çiftçi Cuma Kaya tarafından borsamıza getirilen yılın ilk mahsul boz fıstığı Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katıldığı törenle yarım altınla ödüllendirildi.
Nizip Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Polat, ödül töreninde yaptığı konuşmada “2024 yılının ilk mahsul boz Antep Fıstığı bugün itibarıyla Ticaret Borsamıza gelmis bulunmaktadır.”
Hasat mevsiminden yaklaşık 45 gün önce olgunlasarak doğal rengine ve tadına kavuşan erkenci olarak tabir edilen boz fıstığın Nizip Ticaret Borsası tarafından her yıl ödüllendirildiginin altını çizen Başkan Polat, Fıstık üreticisi Cuma Kaya'yi gayretlerinden dolayı tebrik ederek, tüm üreticilerimizin ürünlerini kazasiz belasiz hasat etmelerini, bolluk ve bereket içerisinde bir yıl geçirmelerini diliyorum.” dedi
Fıstık üreticisi Cuma Kaya ise, “Her sene olduğu gibi çiftçilerimizi gayretlerinden dolayı ödüllendiren Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulu üyelerine teşekkür ederek bu yılın tüm üreticiler için bereketli geçmesini diliyorum dedi.”
Ödül töreni hatıra fotograflarinin çekilmesiyle son buldu.

