+90 (342) 518 16 90 [email protected] Cumhuriyet Cad. E-90 Karayolu Üzeri, Nizip / Gaziantep
NİZİP TBCommodity Exchange

TOBB Meybem ile Borsamız Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

7 Mart 2018 Çarşamba
TOBB Meybem ile Borsamız Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı yaptığı açıklamada; Nizip Ticaret Borsası (NTB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi  (MEYBEM) arasında geçtiğimiz hafta bir işbirliği protokolünün imzalandigini ifade ederek, protokol kapsamında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çalışanların ‘Meslek Yeterlilik Belgesi ‘ sinavlari için Nizip Ticaret Borsasına basvurabileceklerini açıkladı.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli meslek guruplarinda bulunan 81 meslekte ‘Mesleki Eğitim Yeterlilik Belgesi’ alinmasinin zorunlu hale getirildigini ifade eden İbrahim Sarı, söz konusu mesleklerde yeterlilik belgesi olmayan kisileri çalistiran isverenlere, kişi başı ve çalisilan her ay üzerinden idari para cezasi uygulandigini hatirlatti.

Metal , inşaat ve makine gibi sektörlerdeki meslek gruplarinin bu kapsamda yer aldığını belirten İbrahim Sarı, "Bu sektörlerde faaliyet gösteren isletmelerimizin herhangi bir cezai müeyyide ile karsilasmamasi için Nizip Ticaret Borsasına ’Mesleki Yeterlilik Belgesi’ basvurusunda bulunması gerekmektedir. Nizip Ticaret Borsasında TOBB ve MEYBEM işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan sinavlarda başarılı olan katılımcılar Mesleki Yeterlilik Belgesini almaya hak kazanacaklar." dedi.

Mesleki yeterlilik belgeli çalışan istihdam edilmesi durumda ise SGK işveren prim tesvikinden 12 ay boyunca yararlanabileceginin altını çizen Sarı, ayrıca isverenin Mesleki Yeterlilik Belgesi olan yeni bir çalışanı istihdam etmesi durumda ise firma SGK işveren prim tesvikinden 54 aya kadar yararlanabilecegini sözlerine ekledi.