Nizip Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, NTB Meclis Başkanı Ahmet Polat ve NTB Genel Sekreteri M. Eray Ölçal, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in katılımlarıyla Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen "Gaziantep İş Dünyası Buluşması" toplantısına katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, "Gaziantep İş Dünyası Buluşması’nda iş dünyasının sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi.
Yıldırım, Gaziantep’in üretim gücüne ve ülke ekonomisindeki stratejik rolüne vurgu yaptı. Finansmana erişim, ihracat, kur politikaları, deprem sonrası toparlanma ve Suriye’nin yeniden insasi gibi basliklarda iş dünyasının sorunlarını ve çözüm önerilerini Bakan Şimşek’e iletti. Ayrıca, GTO üyelerinin katkılarıyla hazırlanan kapsamlı raporun da Bakan’a sunulacagini belirtti.
İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Bakan Mehmet Şimşek, küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye’nin makroekonomik dengeleri ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

