+90 (342) 518 16 90 [email protected] Cumhuriyet Cad. E-90 Karayolu Üzeri, Nizip / Gaziantep
NİZİP TBCommodity Exchange

Liseler Arası Münazara Yarışmasının Finali NTB’de Gerçekleşti

16 Mayıs 2025 Cuma 10 fotoğraf
Liseler Arası Münazara Yarışmasının Finali NTB’de Gerçekleşti

Nizip Ticaret Borsası (NTB) sponsorluğunda Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen liseler arası münazara yarışmasının finali NTB’de gerçekleşti.

Yarışmaya Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Nizip Ticaret Borsası Yönetimi, Öğretmenler, Öğrenciler, Basın Mensupları ve davetliler katıldı.

Nizip Ticaret Borsası ve Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde geleneksel hale getirilen yarismanin açılış konuşmasını gerçekleştiren NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı; “Nizip Ticaret Borsası’nin geleneksel hale getirdiği Münazara Yarışmasının Finaline hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada ilçemizde bulunan 27 Lisemizin birbirinden farklı konularla katılım sagladigi bu değerli yarismanin finaline ev sahipliği yapmanin gururunu yaşıyoruz. Münazara yarışmaları, kendini ifade etme, beden dili kullanımı gibi birçok kişisel becerinin yani sıra, merak etme, araştırma yapma ve bilgileri sentezleyebilme gibi önemli farkindaliklari da kazandiran önemli bir ögrenme yöntemidir.

Öğrencilerimizin kişisel gelişimine de katkı sağlayacak olan bu etkinlikteki asil amaç üstün gelmek veya dogruyu bulmak değil, üstlenilen tezin iyi savunulmasi, bu tezlerini savunurken de sağlam ve tutarli olmaları gerektigidir. Ögrencilerimizi yarışmaya hazirlayan öğretmenlerimizin yani sıra geleceğimizin teminatı evlatlarimizi okumaya ve arastirmaya teşvik eden ailelerimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Yine bu yarismanin yapilmasinda işbirliği içerisinde olduğumuz Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen Nizip İlçe Kaymakamimiz Osman Uğurlu’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Gündeş’e, teşekkürlerimi iletiyor yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

İlçemizde bulunan 27 resmi ve özel lisemizin birbirinden farklı ve özgün konularda yaristiklari münazara yarışmasında gösterdikleri performanslarla finale yükselmeyi basaran Hasan Çapan Anadolu Lisesi ve Uluyatir Çok Programli Anadolu Lisesi arasında kiyasiya çekismenin yaşandığı yarışmada birinciligi gögüsleyen taraf Uluyatir Çok Programli Anadolu Lisesi oldu.

Yarışmada birinci olan öğrenciler tam altınla, ikinci olan öğrencileri ise yarım altınla ödüllendirildi.

Yarışma sonunda Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş Başkan Sarı’ya eğitime vermis olduğu destek ve katkilardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.  NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı ise yarismanin düzenlemesinde öncü olan Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Yarışma günün anısına hatıra fotografi çektirilmesiyle son buldu.