+90 (342) 518 16 90 [email protected] Cumhuriyet Cad. E-90 Karayolu Üzeri, Nizip / Gaziantep
NİZİP TBCommodity Exchange

Kardeş Borsalar Arası Ortak Meclis Toplantısı Düzenlendi

23 Kasım 2015 Pazartesi 3 fotoğraf
Kardeş Borsalar Arası Ortak Meclis Toplantısı Düzenlendi

Kardeş Borsa olan Nizip Ticaret Borsası ve Gaziantep Ticaret Borsası arasında ortak meclis toplantısı düzenlendi. Gaziantep Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıya her iki kurumun Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Meclis Başkanı Selami Memis: “ Kardeş borsamız olan Nizip Ticaret Borsası’ni agirlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Nizip borsamız hem kardesimiz hem de bize en yakın olan borsa, bu nedenle aramizdaki ilişkilerin güçlü olması gerektiğini düsünüyoruz” diyerek sözü GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’na birakti.

 

Başkan Ahmet Tiryakioğlu’da yaptığı konuşmada iki borsa arasındaki iliskilere vurgu yaparak “ Biz Nizip Ticaret Borsası ile ilk günden beri hep biriz ve beraberiz. Nizip ile her seyimiz aynı; duygularimizin,isteklerimizin,sikayetlerimizin hepsi ortak. Bizler seçim ile gelen yönetim kurulu veya meclis üyesi olarak yarın oluruz veya olmayiz belki ama Nizip Ticaret Borsası ve Gaziantep Ticaret Borsası bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bir ve beraber olmali kurulan baglar güçlendirilerek devam edilmeli” dedi.

 

Nizip Ticaret Borsası’nin akreditasyon sürecinde ki basarisina da vurgu yapan Tiryakioğlu “10. Dönem Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmalarında kardeş borsamızın en yüksek puani alarak A sınıfı olması bizi de çok gururlandirdi” diyerek basarilarin devamını diledi.

 

Son olarak söz alan Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı ise “ Öncelikle bu misafirperverlik için Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu nezdinde tüm Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Baskanlarimin duygu ve düsüncelerine bende katiliyorum. Bende borsalarımız (NTB-GTB)  arasında bir farkin olmadığını düsünüyorum ve bu iş birliginden son derece memnunum.

 

Kardeş borsa olarak ortak bir çalışma atmosferi yakalandigini düsünüyorum. Beraber yapacagimiz çalışmaların İlimiz ve İlçemiz başta olmak üzere bölgemiz içinde faydalı olacagi kanaatindeyim. Kardeş borsalar olarak en büyük önceligimiz fıstık olmali. Bilindiği gibi fıstık İlçemizin en önemli değeri bu yüzden bu konuda ki iş birliği önceligimiz durumda. Nizip Ticaret Borsası olarak yapılması planlanan Antep Fıstığı Organize Sanayi Bölgesinin Nizip ile G. Antep arasında olması gerektiğini düsünüyoruz. Zaten bu konu hakkında Ahmet Başkan ile sürekli irtibat halindeyiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından GTB 2015 yılı faaliyetlerini içeren bir sunum yapıldı ve karşılıklı görüş alis verisinde bulunuldu.Toplantı günün anısına karşılıklı olarak takdim edilen hediyeler ile son buldu.