+90 (342) 518 16 90 [email protected] Cumhuriyet Cad. E-90 Karayolu Üzeri, Nizip / Gaziantep
NİZİP TBCommodity Exchange

Avusturalya Türk Ticaret Odası ile NTB Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

3 Eylül 2025 Çarşamba
Avusturalya Türk Ticaret Odası ile NTB Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Nizip Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sarı, Uluslararası Ticaret Odası’na (ICC) bağlı Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) 14. Genel Kurulu ve Dünya Odalar Kongresine katıldı.

Üyelerinin yurt dışı ticari iliskilerini geliştirmek amacıyla Avustralya’nin Melbourne sehrinde temaslarda bulunan Başkan Sarı, Avusturalya Türk Ticaret Odası Başkanı Attila Ceylanbas’i ziyaret etti.

NTB Başkanı İbrahim Sarı, Avusturalya ile ticari isbirliginin artmasi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir iş uygulamalarina olanak saglamasi adına Avusturalya Türk Ticaret Odası Başkanı Attila Ceylanbas ile iş birliği protokolü imzaladı.

Yapılan Protokol ile ilgili açıklama yapan Başkan Sarı, “Bu protokol, iş dünyamızın iliskilerinin daha da güçlenmesine ve uluslararası ticarette daha fazla fırsat ve imkanlara olanak sağlayacaktır. Ticaret merkezlerinin bir araya gelmesi, karşılıklı yarar sağlayacak ortak projeler, etkinlikler ve güçlü baglar kurmamiza ve bunların gelistirilmesine olanak taniyacaktir. Bu protokol ile iş birliği, bilgi paylasimi, ticaretin artırılması ve ortak projelerin hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir iş uygulamaları gibi alanlarda işbirliği imkanlari artacaktir. Bizler, bu işbirliği protokolü ile daha da güçlenen iliskilerimiz sayesinde, ticaret hacmimizi artirarak ekonomik büyümeye katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu protokolün imzalanmasiyla, iş dünyamızın uluslararası alanda daha rekabetçi olmasını ve yeni pazarlara açilmasini destekleyecegiz. Ülkeler arasında köprü kurarak ihracat ve ithalat kapasitelerinin artirilmasina imkan sunacaktir. Ayrıca isbirligimiz ile daha kapsamlı etkinlikler ve projeler hazirlayarak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkı saglanacaktir.” diye konuştu.