Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü tarafından organize edilen “10. Etap Ekonomi Yatirimlari ve İstişare Toplantısı” Nizip Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlendi.
Toplantıya Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Nizip İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Yorgancı, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, Nizip Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis Kurulu üyeleri ile köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.
Toplantıda söz alan İl müdürü Mehmet Karayılan; Muhtarlara ve çiftçilere 30 Nisan’da yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma desteklemeleri hakkında bilgi verdi. “Size hizmet için buradayız” diyen Karayılan “Bize zaman ayirdiginiz için hepinize teşekkür ederim dedi. Nizip’ten daha önceki dönemlerde çok proje başvurusu geldiğini belirten Karayılan bu yıl da aynı performansi beklediklerini ifade etti. Bu yıl yapılacak basvurularin %90’ina destek vereceklerini söyleyen Karayılan basvurularin en geç 30 gün içinde belli olacağını ve çiftçilerin destekleri alabilecegini belirtti. Destek oranlarini da açiklayan İl Müdürü Karayılan sulamaya yüzde 50, ahir yapimina yüzde 50, hayvan alimina yüzde 40 ve makine-ekipmana da yüzde 40’lik destegin olduğunu söyledi. Son günün 29 Mayıs olduğunu hatırlatan Karayılan çiftçileri beklediklerini ifade etti.
Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ise yaptığı konuşmada; “Bu şehir marka olma yolunda ve bunu basaracagindan hiç süphemiz yok, İlçemiz adına çok kıymetli ve değerli çalışmalar var ve bunları hep birlikte basaracagiz. Gücümüze güç katacagiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam eden program çiftçilerin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan’a ve Nizip Kaymakam’i Harun Sarıfakıoğulları’na sordugu sorular ile sona erdi.

