+90 (342) 518 16 90 [email protected] Cumhuriyet Cad., an der Fernstraße E-90, Nizip / Gaziantep
NİZİP TBWarenbörse

NTB Başkanları Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı

7 Mart 2025 Cuma
NTB Başkanları Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı

Nizip Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı ve Meclis Başkanı Ahmet Polat 8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

NTB Başkanları yayımladıkları mesajda, “Kadinlarimiz ekonominin, sosyal ve kültürel gelisimin, daha müreffeh ve mutlu bir yasamin itici gücüdür. Mustafa Kemal Atatürk'ün dedigi gibi eger kadınlar geri planda kalirsa toplum olarak hayatın her alanında geri kalinir. O nedenle topluma düşen görev, kadinlari desteklemek ve önlerindeki engelleri kaldirmaktir.

Kadinlarin toplumda hak ettikleri saygın yeri alması, bireysel haklarina sahip çikmalari ve yasadiklari sorunların çözümünde etkin rol almalari bakımından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü önemli bir farkındalık olusturmaktadir.

Yine, 8 Mart tarihi tüm dünyada kadinlarin, daha fazla esitlik ve daha huzurlu yaşam taleplerini dile getirdiği, üretime daha fazla katıldığı, bir kadın olmanın ötesinde insan olarak daha fazla saygı görmek istedikleri, birlik ve beraberligin en güzel örneklerinden birini sergiledikleri günün tarihi bir özetidir.

Ülkemizde Cumhuriyetin odak noktasında yer alan kadınlar, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler basarmislardir. Türkiye Cumhuriyeti kadına dünyadaki birçok medeni ülkeden önce seçme ve seçilme hakki tanimis, genç cumhuriyetimiz 1930’lu yillardan itibaren kadın mühendisler, bilim insanları, öğretmenler, avukatlar ve doktorlar yetistirmistir. Türkiye Cumhuriyetini bugün bulunduğu yere getiren de işte o çaliskan ve idealist insanların özverili çalışmaları ve gayretleridir.

Bu duygu ve düsüncelere, başta aziz şehitlerimizin anneleri olmak üzere özverinin, sevginin ve asaletin kaynağı olan bütün kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, yasamlari boyunca mutluluk ve başarılar diliyoruz.” İfadelerine yer verdiler.