+90 (342) 518 16 90 [email protected] Cumhuriyet Cad., an der Fernstraße E-90, Nizip / Gaziantep
NİZİP TBWarenbörse

19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nın Yeniden Dogusunun Günüdür.

18 Mayıs 2015 Pazartesi
19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nın Yeniden Dogusunun Günüdür.

Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı,”19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Başkan, Sarı yayınladığı mesajında;

 

“19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin yeniden dogusunun günüdür. Tarihimizin dönüm noktalarindan birisidir ve önemli bir adimin baslangicidir.”

 

“Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayi basaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayi basaracak olan milletlerdir. Türk gençligi, aydınlık yarinlarin teminatidir. Bu nedenle en önemli görevimiz gençlerimize destek olmak, onları en iyi şekilde geleceğe hazirlamaktir. Genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavusmasi, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanima, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalismali, her türlü imkan ve kaynaklarimizi gençlerimizin geleceği için seferber etmeliyiz.

 

Özgür düsünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, kendi toplumunun degerlerinden, evrensel dogrulardan haberdar olan ve hayatın güçlüklerinin üstesinden gelebilecek, donanimli ve yetenekli gençler yetistirmek bizim için çok önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919’un yıldönümünde  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savasimizin tüm kahramanlarini saygı ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'ni en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.