+90 (342) 518 16 90 [email protected] شارع جمهوريت، على الطريق السريع E-90، نيزيب / غازي عنتاب
NİZİP TBبورصة السلع

Oda ve Borsa Başkanları, Başbakan Binali Yıldırım’ı Ziyaret Etti

4 Ağustos 2016 Perşembe 5 fotoğraf
Oda ve Borsa Başkanları, Başbakan Binali Yıldırım’ı Ziyaret Etti

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu öncülügündeki oda ve borsa başkanları, Başbakan Binali Yıldırım’i ziyaret ederek istişarede bulundu. Hisarcıklıoğlu, “Ülkemizin tüccar, sanayici ve üreticileri olarak, daha güçlü bir ekonomi için, hiçbir kesintiye ugramadan yola devam etmek azmindeyiz” diye konuştu.

 

Basbakanlik’ta düzenlenen ve Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı’nin da katıldığı istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yıldırım’a, reel sektörün güçlenmesi ve rekabet gücünün artmasi konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eti. İstisareye verilen önemin iş dünyasının sevkini artirdigini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Şimdi sizin liderliginizde, hükümetimizin, ekonomiye odaklanip, büyüme ve reform alanında yeni bir siçrama baslatacagina inanıyoruz. Bu çerçevede üzerimize düseni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

 

Darbe kalkismasinda, oda ve borsaların ilk andan itibaren, il ve ilçelerinde, cunta karsiti mücadelenin serefli birer neferi olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, camianin bu süreçte bir de şehit verdigini hatirlatti.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu söyle konuştu: “FETÖ kaynakli bu darbe girişiminin ortaya çikmasiyla birlikte, ilk tepkiyi gösteren meslek örgütüyüz. Demokrasiden ve milli iradeden yana olan tavrimizi, internet üzerinden ve TV’lerden tüm ülkeye hemen duyurduk.

 

Demokrasiye sahip çikilmasi için, 81 il ve 160 ilçede Oda ve Borsalarımızın meclis üyesi, meslek komitesi üyeleri dahil 85 bin kisiye SMS mesajı attik. Ertesi gün 16 Temmuz’da gazi Meclisimize gittik. Meclis Baskanimiza, siyasi partilere taziye ziyaretinde bulunduk.

 

Meclisteki tarihi oturuma katılarak, Türk iş dünyası olarak demokrasiden yana olduğumuzu bir daha gösterdik.

 

19 Temmuz’da 365 Oda ve Borsamizla birlikte darbeye karşı tepkimizi, 81 il ve 160 ilçede es zamanli olarak gösterdik. ‘Demokrasi Vazgeçilmezimiz, Milli İrade Gücümüz, Kardesligimiz Gelecegimizdir’ dedik.

 

20 Temmuz’da da 538 STK temsilcisi ile TBMM’yi bir kez daha ziyaret ettik. “Demokrasiye Baglilik” bildirimizi deklare ettik. Yurt disindaki tüm muhataplarimizla temasa geçtik. Demokrasimizin ve ekonomimizin sapasaglam ayakta olduğunu, Türkiye’ye yönelik hiçbir endise duymamalari gerektiğini bildirdik.  Öte yandan Oda-Borsa camiası olarak, kamu düzeninin korunmasi ve hizmetlerin etkin bir şekilde islemesi için alınan OHAL kararini destekledik. Zira bu zor dönemde hepimizin devletimize yardım ediyor olması, millet olmanın geregidir.

 

Devletimizin başlattığı şehit ve gazilere yönelik dayanışma kampanyası yurt çapinda duyuruyor, TOBB-Oda-Borsa camiası olarak önemli bir katkı sagliyoruz. Oda ve Borsalarımız, her bir sehirde halkımızın demokrasi nöbetlerine katiliyor, gıda ve benzeri destekler veriyorlar.”

 

- “Demokrasiye ve sandığa sahip çiktik”

Camia olarak demokrasiye ve sandığa sahip çiktiklarini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “İlk andan itibaren darbenin karşısında, milli iradenin yanında olan bu arkadaslarimla iftihar ediyorum. Bundan sonra da, Devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Bu ülkeyi, bu milleti daha zengin yapmak için çalisacagiz. Daha fazla yatırım, istihdam, ihracat için çalisacagiz. Sizin de desteginizle, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasina sokacagiz. TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak, dün olduğu gibi yarın da, demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Kısa sürede hep beraber daha güvenli bir ülke ve daha güvenli bir ekonomiye kavusacagimiza inanıyoruz. Bu süreçte bize düşen görev, millete ve devlete bagliliktir. Ülkemizin birliğine, kardesligimize ve demokrasimize düşman olanlarin da karsisina dikilecegiz” diye konuştu.