+90 (342) 518 16 90 [email protected] شارع جمهوريت، على الطريق السريع E-90، نيزيب / غازي عنتاب
NİZİP TBبورصة السلع

Dış Ticaret ve Pazar Araştırması Semineri NTB’de Düzenlendi.

5 Mayıs 2015 Salı 5 fotoğraf
Dış Ticaret ve Pazar Araştırması Semineri NTB’de Düzenlendi.

Nizip Ticaret Borsası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı İşbirliği ile organize edilen "Dış Ticaret ve Pazar Araştırması" konulu eğitimin ilk bölümü Nizip Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlendi.

 

Nizip Ticaret Borsası yönetim kurulu,  meclis üyeleri, borsaya bağlı üyeler ve Nizip Meslek Yüksek Okulu Gümrük ve Dış Ticaret bölümü öğrencilerinin katıldığı seminer Egitmen Yaman Koç tarafından verildi.

 

Yaman Koç borsa üyelerine yeni pazarlara giriş taktikleri ve izlenecek yol hakkında bilgi verirken, öğrencilere ise dış ticaret konusunda piyasada kalifiye eleman sikintisi yasandigini ve en az bir yabancı dil ögrenerek iyi bir dış ticaret uzmanı olunabilecegi ve rahatlikla piyasada iş imkânı bulunabilecegini belirtti.

 

Her alan gibi ticarette de çeşitli degisim ve dönüsümlerin yasandigini belirten Koç; 1994’ten sonra pazarlarin daraldigini, rekabetin küresel düzeye çiktigini, kar oranlarinin düstügünü ve ticaretin adeta savasa dönüstügünü belirtti. Bu ortamda doğru stratejiler ile nokta atisi yapmak gerekiyor diyen Koç, bu stratejilerinin en önemli iki ayaginin ise hedefte israr etmek ve agirlik merkezi olusturmak diye siraladi.

 

Katılımcılara teşekkür eden Yaman Koç Cuma günü görüşmek üzere diyerek seminerin ilk ayagini sonlandirdi. Yaman Koç seminerinin ikinci ayagi 08.05.2015 Cuma günü saat 09:00’ da NTB eğitim salonunda düzenlenecek.