Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim SARI, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan SARI mesajında:
“15 Temmuz gecesi vatanımızı, milletimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri, milletin silahlarini yine bu aziz millete dogrultmus ve kallesçe bir darbe girişiminde bulunmuslardi. O gece bu aziz vatanin Kahraman Evlatlari, ecdadinin düşman isgaline karşı koyduğu hürriyet aski ve Çanakkale ruhunun asla sönmeyecegini bütün dünyaya göstermislerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın çagrisiyla, inancini, vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak üzere herkesin sokaklara çiktigi ve darbecilere karşı tarihte esi benzeri görülmemis bir kahramanlık destaninin yazildigi o gecede 'Çanakkale Ruhu' yüzyil sonra yeniden canlanmis ve tarihe altın harflerle yazilan bir direnis ve dirilis öyküsüne, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ne hayat vermistir.
Demokrasi Zaferi ve Milli İrade
15 Temmuz 2016'da milli iradeyi hiçe sayan gafiller, büyük Türk milletinin cesaretini ve vatanperverligini hesaba katmamis ve hak ettikleri cevabi da almıştır. Bu hain darbe girişimi karşısında Milletimiz, bir bütün olarak dünyada esi benzeri görülmemis bir kararlilik ve cesaretle demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır.
Gözü dönmüs hainlerin seçilmis hükümete karşı darbe tesebbüsünün asla kabul edilemeyecegini ifade eden Başkan SARI, “Milli iradeye sahip çıkmak vatansever her Türk halkının boynunun borcudur. Anayasa ve demokrasimizi askiya almak isteyen, yerli ve yabancilara usaklik edenlere bu asil millet asla prim vermeyecektir. Milletimizin huzuruna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlügüne yönelik yapılan bu alçakça girisimler hiçbir zaman amacina ulasamayacaktir.”
Milli Birlik ve Beraberlik
15 Temmuz gecesi ay yıldızlı bayragin altında toplanan aziz milletimiz, aynen Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi vatanimiza el uzatmaya yeltenen hainler karşısında tek yürek, tek bilek olmus, iradesini bir avuç darbeciye çignetmemistir. Bu darbe girişiminde milletimiz bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu cografyaya vatan olarak sahiplenme konusunda hiç tereddüt göstermemis, büyük bir destan yazmistir.
Ülkemizin Bekasi İçin…
FETÖ, tüm devlet geleneklerini çigneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirmeye çalismis ancak milletimiz, ülkemizin bekasi için fedakarca bir direnis göstererek terör örgütünün hain planina engel olmuştur. Bu baglamda FETÖ ile mücadele bir beka meselesidir.
Güçlü ve Bağımsız Türkiye
15 Temmuz, bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldirilara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yikilmayacagini, rayindan çikmayacagini göstermiştir. Türkiye, böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan sasmayan, hedeflerinden uzaklasmayan, irtifa kaybetmeyen ve kendi kararlarini kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülke olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.
FETÖ ile Mücadele
15 Temmuz 2016 aksami içinde sivil, asker, yargı unsurlarini barındıran bir güruh daha önce farklı zamanlarda ve farklı sekillerde defalarca tekrarladiklari senaryoyu en kanli sekliyle sahneye koymak istemistir. Milletin kendi güvenliği için emanet ettiği tanklari, uçaklari, kendi halkının üzerine sürmekten çekinmeyen üniformali teröristler, ülkemizin geleceğine kastetmistir. 15 Temmuz, bu milletin dini duyguları üzerinden Türkiye’nin bagimsizligini yok etmek isteyenlerin gerçek yüzünü göstermiştir. FETÖ ile mücadele, yurt içi ve yurt dışında hiz kesmeden aynı kararlılıkla yürütülmelidir.
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye, birlik ve beraberlik içerisinde ekonomide oluşan soklarin etkisini kısa sürede bertaraf etmeyi basarmis, Türkiye ekonomisi, ortaya koyduğu büyüme rakamlari ile zor şartlar içerisinde bile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu göstermiştir. Darbelerin, vesayetin ve terörün tarih olacagi yeni dönemde, Türkiye’nin yeni başarı hikayeleri yazacagina, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecegine inancımız tamdir.
Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz gecesi vatanimiz ugruna canını ve kanini feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha, rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Allah birlik ve beraberligimizi bozmasin." ifadelerini kullandı.


