+90 (342) 518 16 90 [email protected] شارع جمهوريت، على الطريق السريع E-90، نيزيب / غازي عنتاب
NİZİP TBبورصة السلع

Başkan İbrahim Sarı Malatya TSO’nun Hizmet Binasının Açılışına Katıldı

26 Ağustos 2016 Cuma 3 fotoğraf
Başkan İbrahim Sarı Malatya TSO’nun Hizmet Binasının Açılışına Katıldı

Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nin hizmet binasının açılışına katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı  M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Partili Milletvekilleri Harun Karacan ve Erdoğan Özegen ile Doğu ve Güneydoğu illerinin oda ve borsa başkanları da açilisa katılan diğer isimler oldu.

 

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasi açılış törenin de yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine deginirken, Malatyalilarin bu hain girisime karşı kahramanca bir durus sergiledigini ifade ederek, gösterdiği cesaret dolayısıyla kenti tebrik etti.

 

Bakan Tüfenkci’nin özel sektör dostu bir çalışma anlayisina sahip olduğunu ve Malatyalilarin hemserileri Bakan Tüfenkci ile iftihar ettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, gösterdiği anlayis ve istisareye verdiği önem için Bakan Bülent Tüfenkci’ye teşekkür etti.

 

Malatya TSO’nun müşteri odaklı hizmet anlayisini benimsedigini akreditasyon belgesi alarak 5 yıldızlı oda konumuna geldiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, global bir bakis açisina sahip kentin iş dünyasının artık dünyaya açildigindan söz etti. TOBB Başkanı, “Malatyali sanayici ve tüccar en iyi hizmeti hak ediyor” diye konuştu.

 

Borsaların özellikle tarıma dayalı ticaretin gelismesinde önemli görevler ifade ettiğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, borsaların ilde tarım ve hayvanciligin gelismesinde de önemli görevler üstlendigini söyledi.

 

Bakanlar Kuruluna sevk ettikleri, Başbakan Binali Yıldırım'in da "bayram müjdesi" olarak açikladigi ürün ihtisas borsalarini hayata geçireceklerini dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:  "Ürün ihtisas borsaları özellikle ticari hayatimiza ve lisanslı depoculukla beraber oradaki ürünlerin elektronik sertifikaya baglanarak, piyasalarda işlem görmesi ve yatırım araçlarindan biri olması hasebiyle inşallah önemli görevler görüp Türkiye'de bir anlamda devrim niteliginde bir uygulama olacak."

 

 

Bununla ilgili birçok borsayi, TOBB ile kurulacak ürün ihtisas borsalarına ortak ettiklerini aktaran Tüfenkci, "Burada borsalarımız var ve gerçekten modern anlamda alım satimin yapıldığı ve yatırım aracı olarak diğer sektörlerde faaliyet gösterenlerin de ilgisini çekecegi bir ürün ihtisas borsasını hayata geçiriyoruz.  Biz yerelde borsaların güçlü olmasını isterken, hem ulusal hem uluslararası anlamda borsaların güçlü olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.