16 Ekim 2015 Cuma     971

ntb

Son günlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz ve sivil halkımızın acılarını yüreklerinde hissetmekteyiz.

Bildiğiniz üzere ülkemizde son aylarda terör olayları artmıştır. Pek çok vatandaşımız bu olaylarda hayatını kaybetmiş, polisimiz, askerimiz ve korucularımız şehit edilmiştir. Terör örgütü saldırıları sonucunda yürekleri dağlayan ölüm haberleri bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur.Menfur saldırılar sonucu şehit olan askerler, polisler ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Bir taraftan terör olayları yaşarken, diğer taraftan toplumda artan bir kutuplaşma yaşanıyor olmasından da ayrıca büyük üzüntü ve endişe duyuyoruz. STK’lar olarak ortak paydamız demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır. Bugün ortak bir kaygımız var. Ülkemiz yurt içi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıyadır. Diğer sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve vatandaşlarımız gibi bizde ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ diyerek, terörü ve terör olaylarının her türlüsünü kınıyoruz.

Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu acılı ve zor günlerde, vatandaşlarımızın sabırlı ve sağduyulu davranarak; terör, şiddet ve kaostan sonuç bekleyenlerin planlarını bozguna uğratmalarını temenni etmekteyiz.

Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü bilmelidir ki ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti çok güçlüdür. Her türlü güçlüğün üstesinden geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Nizip'li Sivil Toplum Kuruluşları olarak kaynağı ve hedefi ne olursa olsun her türlü terörü lanetliyor, Türk Milletinin gücünün birlik beraberlik olduğunu hatırlatmak istiyoruz.