AFLATOKSİN ANALİZ LABORATUARI

Tarımsal ürünlerin üretiminden tüketimine kadar geçen zaman boyunca uygun olmayan ortam koşullarında muhafaza edilen gıdaların kalitesinin bozulduğu bilinmektedir. Küfler, uygun koşullarda(küflerin gelişmesi için uygun nem ve sıcaklık) ham ve işlenmemiş materyalde çoğalarak bir yandan ürünün nitelik ve niceliğini değiştirip bozulmasına neden olmakta, diğer yandan da insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip toksik maddeleri oluşturmaktadırlar. Mikotoksinler insan vücudunda direkt karaciğerlere etki ederek, karaciğerde birikip kansere neden olmaktadır.
Aflatoksin'ler mikotoksin türleri içerisinde en yaygın ve en tehlikeli olanlarıdır. Kuru yemişlerde (fındık, yerfıstığı, antep fıstığı vb.), kurutulmuş meyvelerde (kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm... vb.), mısır ve susam başta olmak üzere tahıllarda(buğday, mercimek… v.b.), sütte ve süt ürünlerinde (süt tozu, peynir, yoğurt… v.b.), toz kırmızıbiber ve hayvan yemlerinde Aflatoksinlere rastlanmaktadır.
Laboratuvarımız bünyesinde Aflatoksinler, uluslararası analiz metodları ile teknik, pratik bilgi ve donanıma sahip personellerle dikkatli, temiz, titiz, alet ve ekipman bakımından yeterliliği sağlanmış laboratuvar ortamında prosedürlere uygun bir şekilde son teknoloji HPLC cihazları ile yapılmakta aynı gün içerisinde sonuçlar verilmektedir.



Tarih: 18.12.2016
Hit: 842