1 Temmuz 2019 Pazartesi     995

BAŞKAN İBRAHİM SARI ICC 65. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi 65. Olağan Genel Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi 65. Genel Kurulu’na Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, ICC Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldı.

Genel Kurula katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 12-14 Haziran 2019 tarihlerinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen ICC 11. Dünya Odalar Kongresi bünyesindeki Dünya Odalar Yarışmasında finale kalan Gaziantep Sanayi Odası, Konya Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası ile birincilik alan Gaziantep Ticaret Odası’nı başarılarından ötürü kutlayarak, plaket verdi.

-ICC, 100’den fazla ülkede, 45 milyon üye ağına sahip

TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC Türkiye’nin Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ICC’nin tarihine ve kuruluşuna ilişkin bilgi verirken, kuruluşun ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş dünyası yapılanması olduğuna dikkat çekti. ICC’nin; bu yıl 100’üncü yaşını kutladığını belirten Hisarcıklıoğlu, 100'den fazla ülkede, 45 milyon üye ağıyla, 1 milyardan fazla çalışanı temsil ettiğini söyledi.

ICC’nin zamanla, farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında toplayarak, dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline geldiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “ICC’nin uluslararası ticaret alanında yol gösterici etkisi gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde, ICC Türkiye Milli Komitesi’nin kurulması ve faaliyetlerinin yürütülmesi görevini TOBB üstlenmiştir. TOBB çatısı altında faaliyet gösteren ICC Türkiye Milli Komitesi, 1934 yılından bu yana, ICC’nin Türkiye temsilciliğini yürütmektedir” diye konuştu.

Tahkim konusuna da vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, ICC’nin organı olarak kurulan Milletlerarası Tahkim Divanı’nın, uluslararası ticari ve iş uyuşmazlıklarının çözümünde, dünyaya önderlik ettiğini anlattı.