14 Aralık 2018 Cuma     435

TİBOS EĞİTİM TOPLANTISI ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİ

Nizip Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen (TİBOS) Ticaret Borsaları Otomasyon Sistemi tanıtım ve eğitim toplantısına katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, 365 Oda ve Borsayı kapsayan Dijital Dönüşüm Projesi ile başlayan, oda ve borsaların Teknolojik alt yapılarını günümüz teknolojisine uygun hale gelebilmesini amaçlayan projenin yeni sistemi (TİBOS) Ticaret Borsaları Otomasyon Sistemi, eğitim toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eğitim Salonunda gerçekleşti.

TOBB Borsalar Müdürü Mühibbet Uludoğan, Bilgi İşlem Yazılım Müdürü Mert Dayanır, yazılım firması temsilcisi Barış Önen tarafından sunumlar ve TİBOS yazılım sistemi hakkında tanıtımlar yapıldı.

Eğitimde, Kayıt dışı ile mücadele ve Ticaret Borsalarını tek bir çatı altında ve tek bir tescil programında toplamayı hedefleyen Ticaret Borsaları Otomasyon Sistemi üzerine öneriler, sistemde yaşanabilecek sıkıntılar ve yeni yapılacak olan düzenlemeler konusunda toplantıya katılan Borsa personelleri bilgilendirildi.

TİBOS yazılım eğitiminde yapılan sunumlarda Türkiye’de bulunan 113 borsanın yeni tescil yazılımını kullanmaya başlayacağını ve yeni yazılım sayesinde teminatsız ve stoksuz çıkış yapılamayacağı gibi alt yapının Vergi Dairesi(GIB), ÇKS kayıt sistemi, Çaykur, Türkvet, Mernıs, Mersis/ Esbis,, SGK,Lisanslı Depolar ,EBYS, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi kurumlar ile entegre olarak uyumlu çalışılacağı belirtildi.